maanantai 26. tammikuuta 2015

Prinssin syntymäpäiväkakku

Kakun suunnittelu aloitettiin luonnostelemalla sitä paperille.

Kakulle oli annettu pohjan halkaisijaksi 90 cm, keskimmäinen kerros 60cm ja ylin 30cm. Kerroksien korkeus oli 30 cm, mutta tekovaiheessa materiaali saneli pohjakerroksen korkeudeksi 35 cm (mikä näyttää lopputuloksessa tasapainoisemmaltakin).

Ohjeeksi olimme saaneet että kakku olisi kauttaaltaan muuten kerman värinen, koristeet siinä saivat olla kaikkina sateenkaaren väreinä. Tietenkin piti muistaa että kakku tulisi Pieni Merenneito sadun prinssille, joten koristus piti olla myös sen mukainen jotta siitä huomaisi kuitenkin kakun olevan kuninkaallisiin juhliin. Kankaan sävyn täytyi olla mahdollisimman lähellä kerman sävyä.

Pohjaksi leikattiin ympyrän muotoon pahvia jonka päälle rakennettiin kakun reunat styroksilaatikoiden kansista. Kansia jouduttiin hieman leikkaamaan reunoilta vinoksi, että saatiin parempi pinta mistä ne liitettiin toisiinsa kuumaliimalla. Lisäksi rakennetta vahvistettiin rautalangalla. Pohjakerroksen painumisen estämiseksi toisten kerrosten painon alla, laitettiin sisälle vielä neljä styroksilaatikkoa.


Toinen kerros rakentui pahvin päälle liimatuista styroksiputken puolikkaista. Ylin kerros rakennettiin pelkästä pahvista ja päällystettiin jumppamatolla.

Jotta alaosan reuna ei jäisi kulmikkaaksi, styroksin päälle laitettiin ensin kangasta ja ohuelti vanulevyä, jonka peitteeksi se sai vielä vaaleaa kangasta. Kankaalla vuorattiin kaikki kakun kerrokset ja sitä riitti juuri ja juuri.

Kakun koristeluun käytettiin suurta mielikuvitusta.

Kullan- ja vaalean kermanvärisiä nauhoja kierrettettynä ympyröiksi. Jotta ympyrät pysyisivät muodossa ne liimattiin toiselta puolelta ensin kuumaliimalla.


Ohutta kermanvärisestä kankaasta käänneltiin muhkea reunus ylimpään ja keskimmäiseen kerrokseen. 
Alimmassa kerroksessa kermamainen, valkoinen kuorrutusreuna tehtiin putkeksi ommellusta satiinikankaasta. Valmis putki ommeltiin keskeltä pitkällä tikillä, jotta putkilon pystyi rypyttämään.

Tekokukista ja napeista saatiin jokaiseen kerrokseen väriä ja näyttävyyttä.


Kynttilöille tehtiin oma alustansa styroksista. Kynttilät kiinnitettiin kuumaliimalla ja paristokotelo ja styroksi peitettiin kerman värisellä kankaalla.

Alimman kerroksen pohjaan laitettiin hieman pienemmäksi leikattu pahvi joka korotta kakkua niin että sitä on helpompi nostaa. Lisäksi pohjalle liimattiin vaaleita nahkakaistaleita jotka estävät kakun liukastelun.

Lopuksi vielä kerrokset kuumaliimattiin yhteen, viimeiset liimadippailut ja siistimiset:

Kakku oli valmis!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti